Nyhedsbrev 2001

Det første år for dannelsen af Vestervangs Vejlaug er ved at være gået, så det er vel på sin plads både at gøre status for det sidste år, samt at informere om planlagte aktiviteter i den nærmeste fremtid. Men først og fremmest vil bestyrelsen gerne ønske alle medlemmer et rigtigt godt nytår, samt byde nye medlemmer velkommen.

Året som gik…

Den 26.februar 2000 blev Vestervang Vejlaug stiftet ved et møde i Gørlev hallen. Her blev bl.a. vedtægter og målsætning (for år 2000) fastlagt. Et par af punkterne, nemlig overfladevand og reparation af Tremandsmarken optog deltagerne så meget, at de blev betragtet som succes­kriterier for vejlaugets videre berettigelse.

Først i maj blev det første af disse opfyldt, idet drænsystem omkring Tremandsmarken var blevet repareret.

Dagen efter Sct Hans var udnævnt til ”vej-dag”, hvor mange af vejlaugets medlemmer frivilligt mødte op, og hjalp til med at gøre Tremandsmarken og Lindevej mere kørevenlige. Det var en rigtig hyggelig dag.

Først i september ramte betalingsprocenten for indbetaling til vejlauget de magiske 100%.

Årets forhindring…

I et forsøg på at forhindre større regnskyl i at spolere vores netop renoverede veje, prøvede vi at bremse vandet ved at lægge to halve telefonpæle på tværs af Tremandsmarken, ved begyndelsen af sommerhusområdet.

Dette viste sig desværre at være en knap så god ide. Efter et par regnbyger kom pælene til at ligge for højt, så bilerne kørte på, når de skulle forcere dem. Dernæst kunne det være svært for cyklister at se forhindringen, når det var mørkt, og endelig var det – efter kommunens vurdering – vist ikke helt lovligt.

En måde at løse dette problem på i fremtiden, kunne være at lave et fald på tværs af vejen, så overfladevand løber ud i siden af vejen og langs markerne. Dette kan gøres samtidig med, at der lægges materialer på vejen.

Status på vejenes tilstand…

I skrivende stund må vi konstatere at Tremandsmarken ikke ser for godt ud på det stykke, hvor asfalten hører op og ca. 100 meter frem. Det til trods for, at Rud Jensen selv løbende har fyldt de værste huller ud.

Da stabil ikke er holdbart som underlag i længden, har vi derfor indhentet tilbud på knust asfalt. Dette er desværre forholdsvis dyrt, men med et års indtægter fra kontingenterne kan vi nå en strækning på ca. 300 meter. Dette er jo ikke langt, men til gengæld er det holdbart.

Så må vi så tage 300 meter yderligere næste år, og så fremdeles indtil vi er nået hele vejen ned. Samtidig kan vi deponere enkelte bunker med materiale ved de tilstødende veje, som så kan bruges til, at fylde de værste huller ud.

Læs eventuelt mere her……


Vi ønsker hermed alle et rigtigt godt nytår.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Vestervangs Vejlaug