Nyhedsbrev 2011

Året som gik…

Året 2010 vil nok mest huskes for en forfærdelig lang vinter, hvor sne og frost ikke rigtigt ville slippe taget. Vi skulle helt frem til medio marts, for at være sikker på, at kunne køre ned ad Tremandsmarken, uden at støde på snedriver. Selv efter disse 3 måneder skulle vi helt frem til sidst i maj, før vi kunne genkende den gode danske sommer – men så kom den da også.

Den kolde, våde vinter betød at vi – i foråret – stadig skulle slås med vandproblemer, hvilket ser ud til at blive et stadig tilbagevendende problem. Tøbruddet gik hårdt ud over vejene, og flere medlemmer slap heller ikke for vandproblemer på både hus og grund.

Vejdagen den 14. maj var også ramt af disse forhold. Temperaturen var for lav til, at det rigtige materiale kunne benyttes til at rette op på vores hovedvej. Dette afholdt ikke de deltagende i at færdiggøre de resterende gøremål, så som at rydde op på stranden, oprense brønde, afrette brink og i øvrigt hygge sig og få en god dag ud af det.

2010 blev også året hvor kommunen genåbnede Rønnevej, så man nu har endnu en tværvej fra Tremandsmarken til Havnemarken, og samtidig har løst usikkerheden omkring redningskøretøjers adgang til området.

Da sommeren så endelig kom, viste den sig da også fra den bedste side – gode dage med høje temperaturer, masser af sol og mulighed for gode strandture.

Jeg tør næsten ikke nævne det, men sensommeren og efteråret blev en rigtig våd fornøjelse, som på flere områder næsten kunne matche billederne fra en oversvømmet Lyngbyvej. Dette betød at flere dræn skulle bevise deres værd, og det var desværre ikke alle der bestod prøven.

Vinteren kom tidligt dette år. Allerede midt i december, var der faldet så meget sne, at flere veje op fra sommerhusområdet hurtigt blev lukket og gjorde det til lidt af et lotteri at komme op til hovedvejen.

I skrivende stund er vores område stadig dækket af sne, vejene er belagt med is og vandet fra den smeltende sne er begyndt at sætte sit uheldige præg på veje, grunde og huse. Det kommer til at ligne endnu et vådt forår.

Planer for 2011..

Vejdagen bliver fredag den 3. juni 2011 med start kl. 10:00. Her fokuseres primært på at få repareret Tremandsmarken – både vej og bump. Yderligere trænger starten af Lindevej og toppen af Mosevænget.

Igen i år opfordres medlemmerne til at rette henvendelse til bestyrelsen, hvis der er steder som trænger. Det er ikke lige altid at vi har tid til at få gået alle vejene igennem.

Læs eventuelt mere her……

Vi ønsker hermed alle et rigtigt godt nytår.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Vestervangs Vejlaug