Havmøller

Havmøller er ikke et ukendt begreb for Vejlauget. I formandens beretning fra 2013, informerer Arne om dette, samt at valget er faldet på Sejerøbugten. Emnet er dog igen dukket op i en avisartikel fra Nordvestnyt, som nogle af vores medlemmer er faldet over.

Inden vi går i panik over udsigten til en vindmøllepark ud for vores strand, skal det nævnes at Kalundborg Kommune også har haft punktet til behandling på økonomiudvalgets møde 18.marts, og er ikke udpræget begejstret for forslaget. Som bilag til dette referat, er både høringssvar fra 2012 og 2014.

Energistyrelsen, som er tovholder på dette projekt, har også en del spændende information på deres hjemmeside. Det afslører at Kalundborg kommune, ikke er den eneste instans der skal tages i høring. Andre nævnt er Søværnets operative kommando, Naturstyrelsen, Vikingemuseet og flere.

Så alt i alt, ser det ud til at blive en lang process.

[opdatering….. 9.april 2015]

Siden dette indlæg er det godt nok gået stærkt. Vi har indtil nu fundet yderligere tre artikler, mødeindkaldelse til borger-/ide-/informationsmøde, materiale til samme og et lokalt initiativ i form af en hjemmeside mod havvindmøller, oplistet herunder:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *